Със сигурност ще има балотаж на местния вот в Плевен, както и

...
Със сигурност ще има балотаж на местния вот в Плевен, както и
Коментари Харесай

„Маркет ЛИНКС: Ще има балотаж на местните избори в Плевен

Със сигурност ще има балотаж на местния вот в Плевен, както и по-висока изборна интензивност. Това сподели в предаването „ Тази заран " социологът Добромир Живков.

Това сочат данни от експресно районно изследване на „ Маркет ЛИНКС ", извършено измежду 400 имащи право на глас в община Плевен, по поръчка на bTV в интервала 11-15 октомври и по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

„ Твърдо решилите да гласоподават са 56 %, което е доста по-високо от 45-те % на последните локални избори. Очакваме по-висока изборна интензивност. Ще има балотаж ", сподели Добромир Живков. 

Данните за електоралните настройки измежду кандидат-кметовете са:
Георг Спартански, самостоятелен претендент - 31% Валентин Христов, ГЕРБ - 13,1% Чавдар Попов, самостоятелен претендент - 11,3% Наталия Цанева, ПП-ДБ - 8,2% Александър Николов, „ Алтернатива на жителите “ - 4,8% Данаил Раденцов „ Възраждане “ - 3,8%
„ По-шарена е картината от всекидневно. Има повече конспирация в борбата за кметското място. Има и огромен брой партии, които се състезават за влизане в общинския съвет. Не би било изненада да забележим много фрагментиран съвет с даже до 7 политически сили в него “, добави социологът.

Ето кои са най-големите проблеми съгласно жителите на Плевен:



Снимка: bTV

54% от интервюираните показват, че това са улиците и тротоарите, а 46% - новите работни места. Като главен проблем 34% показват чисотата в града, въздуха и водите, а 32% - задържането на младите. Борба с корупцията показват 31% от интервюираните, а положително ръководство и бистрота - 25%.



Снимка: bTV

Данните са от експресно районно изследване на „ Маркет ЛИНКС ", извършено измежду 400 имащи право на глас в община Плевен, по поръчка на bTV в интервала 11-15 октомври и по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР